torsdag 2 september 2010

Godmorgonkrasse


Äntligen börjar vattenkrassen få leva ut sitt verkliga jag i den lilla bäcken mellan dammarna. Nu när sommaren tagit några steg mot höst, när nätterna blivit rätt så kyliga medan dagarna fortfarande är härligt ljumma, då verkar vattenkrassen trivas som allra bäst. Då sträcker den ut sina mjukt rundade blad som för varje dag blir större o större medan det kalla källvattnet rinner runt rötterna.

Senaste tiden har vi rensat stenkanalen o tagit bort större växter som skymt ljuset, vass o kaveldun, rosendunört o fackelblomster har fått ge vika. Och det känns nästan som att vaska efter, ja guld kanske.
Där i lilla källvattensbäcken finns plötsligt en fantastisk bladgrönsak som sätter sin smak på hösten; vattenkrassesoppa med ägghalvor,
krasseomeletter, blandad i sallader eller i ensamt guldmajestät på tallriken bredvid biffen. Mmmm...

5 kommentarer:

 1. Vad är detta och ni för en underskön plats? Vad är det för föreläsningar ni håller...mystik och spänning sprider denna blogg. mycket fina bilder och härliga projekt. Nu önskar jag att vi hade utformat vår nya hönsgård annorstädes.... tack!

  SvaraRadera
 2. Ja, vattenkrassen frodas verkligen så här års och så sprider den sig ganska ohämmat i vår bäck! :o)
  Ska bli så spännande att komma till er för första gången nu i helgen med IGS, vi har många ställen att besöka och ert står väldigt högt på måste-uppleva-listan! :o)
  Ha det fint,
  Lydia

  SvaraRadera
 3. Vill bara tacka för ett underbart besök hos er för ett par veckor sedan. Det är ännu finare i verkligheten än på tv.
  Eva

  SvaraRadera
 4. Mmmm va härligt att en så vacker plats kan producera så mycket gott!
  Ha de alldeles underbart. Catarina

  SvaraRadera
 5. Precis som Lydia ser jag verkligen fram emot vårt besök hos er i helgen! Har "hälsat på" tidigare men vet ju att det hänt en hel del sedan jag var där sist.
  Mvh
  Ann

  SvaraRadera