onsdag 28 juli 2010

Hålla bollarna i luften


Jonglören kan hålla sina käglor flygande en stund o
salladsplantorna flyter i vattnet

Ormbunkar o kor står plötsligt bara still

o barnen längtar ut till ön i dammen där skulptören bygger sin ruin

i växthuset väntar alltid något på att plockas
o den blivande bruden håller ömt i sin bukett

medan blommorna tar sig upp på sina klätterpinnar

10 kommentarer:

 1. Vad jag är glad för att ni delar med er av er bit på jorden, den är vad det verkar alldeles underbar...fina foton...härligt..njuter..
  Torprosen

  SvaraRadera
 2. Som vanligt kort, kärnfullt och otroligt poetiskt skrivet med vackra, passande bilder till - alltid en fröjd att titta in här!

  Nyfiken som jag är undrar jag bara varför salladen flyter omkring i dammen? Installation eller funktion? Kanske bådadera... :-)

  Sommarhälsning från Ewa

  SvaraRadera
 3. Hej Ewa, sallatsplantorna ligger i vattnet för att bli riktigt genomblöta o uppvattnade inför planteringen, småplantor klarar omställningen till jordelivet bättre då har vi märkt.

  SvaraRadera
 4. Ulrika Robertsson28 juli 2010 20:49

  Hej. Var i er underbara trädgård idag! Så glad att ni håller öppet! Att bara få ströva omkring. Har längtat dit till ert lilla paradis! Så tack! Det fanns visst skyltar så det räckte... Och en liten peng som 25kr det ger man väl med glädje...
  Mvh Ulrika

  SvaraRadera
 5. Tack för svaret! :-)/Ewa

  SvaraRadera
 6. Tack för att ni finns! Och att ni gör er egen grej. Efter att åter ha vandrat i er fantastiska trädgård bland sovande grisar, snacksaliga sothönor och blommor i massor, kan jag inte annat än att utbrista i ett stort tack. Det gör inget att det inte finns textade skyltar på alla växter eller flyende lövgrodor. Det är upplevelsen jag är ute efter. Det var så här jag tänkte mig paradiset när jag som ung grabb tvingades iväg till söndagsskolan.
  Tack!
  Mvh Bengt Nyman

  SvaraRadera
 7. Jag vill tacka för en underbar tur i lördags i er trädgård. Efter att följt ert arbete i Tv så var det fantastiskt att få se det i verkligheten också. Vilket jobb ni lägger ner på allt och vad härligt att strosa runt och bara känna lugnet. Härliga stilleben här och var, stolar, krattor mm utplacerade som de alltid funnits där. Fick en hel del inspiration till min lilla trädgård..Tack än en gång för att ni öppnar er trädgård för oss trädgårdstokiga.
  Ha en fortsatt skön sommar..jag återkommer..
  Varma hälsningar Anneli

  SvaraRadera
 8. Nu är semestern slut och jobbet tar vid. Då är det härligt att tänka tillbaka på besöket i er underbara trädgård tidigare i somras. Det var så fint och så mycket att titta på och upptäcka. En riktig upptäcksfärd att få strosa runt hos er, hönorna, grisen och fjärilarna. Härligt! Tack för att vi fick hälsa på och inspireras! Ha en fortsatt skön sommar!
  Hälsningar, Sara

  SvaraRadera
 9. Er trädgård blev en väldigt lyckad överraskning under vår resa i Österlen. Nästan som att kliva in i en sagovärld... En stor eloge till er för ert engagemang och för att ni delar med er av er ljuvliga trädgård.

  Mvh

  Karin

  Hos mig kan ni se några bilder jag tog hos er...

  http://ellasinspiration.blogg.se/2010/august/hemma-hos-mandelmanns.html

  SvaraRadera
 10. Underbar brudbukett. Precis en sådan vill jag ha!

  /Kolonistan

  http://kolonistan.wordpress.com

  SvaraRadera