söndag 4 juli 2010

Öppningsbilder i vallmotider

Sommarvärmen steker slänter o grusvägar, den flyktiga kornvallmon har brått att blomma.
Och inne i stora växthuset har tomaterna börjat mogna o då är det dags att öppna butiken. Agnes o Pelle från Ivön i norra Skåne tittade in i grönsaksbutiken redan på premiärfredagen o hittade både bröd o lök o lite till.
Här har alla vi som arbetar på gården i sommar samlats i ullen vid päronkvittenträdet; kockar, bagare o grönsaksskördare. Och i ett annat hörn av trädgården såg tre små griskultingar dagens ljus, som vanligt var fadern frånvarande o kunde inte hittas någonstans.
I innerträdgården blommar pionvallmon, vita o svarta, i långa rader.

Grönsaksbutiken är öppen på fredagar o lördagar o trädgårdsköket håller i gång även på söndagarna ända in i första veckan av oktober.

2 kommentarer:

 1. Tack!
  för underbara stunder i er trädgård då vi besökte er i helgen.
  Ett fantastiskt arbete utför ni allesammans och glädjen över att få leva och arbeta just där ni är, lyser igenom varje ögonblick.
  Vi är tillbaka på vår gård, korna, fåren och getterna har hälsat oss välkommna hem.
  Vi kommer med glädje att packa kylbilen med ostar från vårt mejeri och rullar ner mot Djupadal sista helgen i September.
  Hälsningar karin och håkan

  SvaraRadera
 2. Åh så härliga vallmo! Har alltid önskat mig vallmo i min trädgård. Mest förtjust i blå bergsvallmo, men även denna röda är ljuva! Bor i Trollhätteområdet i Västra götaland,( med tanke på odlngszon)kanske har ni något odlingstips till mig gällande vallmo? Är blåbär i trädgårdsammanhang så tydlig info är bra! Har inte hållit på så värst länge med plantering i trädgård och första året med växt hus,men är mycket intresserad av att lära, och lycklig som ett barn över att få följa hur och när växterna frodas!! Som terapi för själen..

  Namaste Helena

  SvaraRadera