lördag 20 november 2010

Under mispeln kan man kyssas...

...men också hitta en och annan nerfallen mispelfrukt.
Regnet har varit ihärdigt i flera dagar men nu på morgonen är det äntligen uppehållsväder. Det har inte varit några minusnätter nu på ett tag men nästa vecka utlovas riktig vinterkyla. Så, nu kan vi inte vänta längre, det är dags att plocka de gyllena mispelfrukterna. Vi ger dom några timmar bara så misplarna får en chans att torka upp litegrann.

Vissa grönsaker trotsar novemberrusket riktigt bra; sanktvictorpurjon blir bara vackrare för varje dag

och den stolta och goda palmkålen likaså,
medan skockorna verkar lite snuviga och kylslagna. Det får bli stekta skockor ikväll helt klart.

En grönsak som bara längtar efter ett snötäcke att övervintra under är machésallaten - vår vintersallad. Den måste vara nästkusin med isbjörnen eller nåt för kylan bekommer den inte alls.

När den tiden kommer är det bara att sopa bort snön och plocka med sig in. Och nu, mot misplarna - här är ingen tid att förlora!

6 kommentarer:

 1. Misplar ? låter spännande har jag inte hört talas om förut.
  mvh Lena

  SvaraRadera
 2. Roligt att ni är tillbaka på bloggen! :) Ni har mycket kvar att skörda. Härligt!
  Ha en fortsatt fin helg!
  //Anna-Karin

  SvaraRadera
 3. Vilket vackert träd...spännande frukter..blev nyfiken och läste lite om den. Förstår det som att man kokar gele´och sylt av frukten när den nästan är övermogen. Stämmer det? Kul att ni bloggar igen, har saknat er! Kram Torprosen

  SvaraRadera
 4. Var också tvungen att googla lite på Mispeln, verkar spännande. Så många härliga frukter ni fått. Häftigt att ha så lång växtsäsong som ni har där nere. Ha det gott.// Peter

  SvaraRadera
 5. Mervi Mäkinen Andersson26 november 2010 kl. 19:03

  Sådana underbara bilder - tack för den fina bloggen. Mispelfrukten låter spännande, finns det recept på hur man lagar sylt eller marmelad på den som ni kan rekommendera?
  //Mervi

  SvaraRadera