måndag 20 december 2010

Vinterresa till N Y - del 2


You may say I´m a dreamer, but I´m not the only one...

I Central Park, New Yorks stora grönområde där vi då och då strövade omkring hittade vi denna mosaik av Yoko till minne av John. Hoppas de här barnen heller aldrig kommer att sluta drömma om en värld utan krig...

Central Park är verkligen stor, den rymmer till och med en insjö mitt i,

och runt sjön finns ett inte så pjåkigt joggingsspårVi hittade också en amerikansk variant på en s k fåfängaäven om de omgivande husen med tiden vuxit om utsiktstornet!

De träd som fortfarande bar någorlunda mycket blad var de vita mullbärsträden, som också hade antagit ansenliga proportioner här i parken.


Det är också kul när träd får breda ut sig som de vill. Såna här märkliga grenar hade nog en svensk stadsträdgårdsmästare avlägsnat för länge sedan.

Någon kan ju få för sig att klättra här!

Vi kom nog i senaste laget för växtligheten trots allt; till och med prydnadsskålen hade fått ordentligt på pälsen av minusnätterna men det var kul att se att kålen flitigt användes


som färgklick i urnor och privata trädgårdarFortsättning följer...

1 kommentar:

  1. Åh NY är en härlig stad, Central park är verkligen en oas, jag gick runt en massa där när jag var där för 10 år sen, får lust att åka tillbaka när jag ser era bilder, hoppas ni hade det jätte bra, fast det ser det ut som om ni hade! kram!

    SvaraRadera