lördag 22 januari 2011

Januarifynd i trädgårdenNär man ser grisarna äta så vällustigt så är det inte utan att man också blir lite sugen. Och nu när de hiskeliga snödrivorna börjar försvinna kan man kanske hitta ett o annat att ta med sig in i köket.

.

Ute i kållandet står brysselkålen i rader, det är bara att rycka upp en kålstock, det är ju ingen tjäle att tala om, och sen vrida av alla de små kålhuvudena o lägga i kastrullen.

De vintertrötta hönsen, som fått tillfällig asyl i uppdrivningsväxthuset, kan behöva lite uppmuntran; de får dela på stocken med de gröna bladen o jordklumpen.


Hönsen verkar för övrigt, i likhet med en själv, rejält trötta på vinterlivet och bara längtar efter att få kontakt med jorden. En dynghög får duga!

När vi gick i middagstankar där ute i trädgården passade vi också på att ta in lite vintersallat, machê. Den verkar helt oberörd av all nederbörd o kyla som passerat de senaste månaderna.Hur kan den se så oförskämt fräsch ut där under snön? Har den glykol i ådrorna?

Glykol eller ej - den blir iallafall verkligt knapergod o söt med lite granatäpplekärnor o vinägrett.Bon appetit!

14 kommentarer:

 1. Ja lite less på snö och kyla är vi allt här i norr också. Men idag skiner solen och alla, djur och människor, vill vara ute. Vår vinter varar fram till sista april sedan börjar det tina...

  SvaraRadera
 2. Ja men visst skulle det vara läckert med töväder i flera dagar så att man kunde få lite barmark.

  SvaraRadera
 3. Ja tänk vilka fynd man kan göra. Jag hittade några övervintrade minipenséer i en kruka och de blommade så muntert som om det aldrig varit vinter. Ha det bra.

  SvaraRadera
 4. Machésallad måste jag odla nästa säsong! Så härligt att ha något att plocka in vintertid. Och tack för tipset med granatäppelkärnor till salladen! Låter fint!
  Ha det fint!

  SvaraRadera
 5. Så härligt att ni tinar fram! Här har rådjuren i desperation tagit sig förbi elstaket och ätit upp brysselkål och grönkål. Nästan lite synd om dem.........men bara nästan...

  SvaraRadera
 6. Mmmm trädgård är underbart! Brysselkål hade inte varit helt fel :D
  Ha de gott. Catarina

  SvaraRadera
 7. Den smaskande grisen är helt underbar!
  Man blir så glad av den bilden!

  Ha det gott!
  Helen/Spadtag

  SvaraRadera
 8. Jag har väll inte riktigt börjat längta efter våren än.. Vintern är en ganska vilsam tid i min trädgårdsvärld och jag passar på att frossa i tulpaner och läsa trevliga trädgårdsbloggar.

  Vilka trevliga nassar ni har.

  SvaraRadera
 9. Hej där!

  Det där ser ut att vara väldigt glada grisar, man kan inte annat än le själv! God fortsätting på nya året, må det bli lagom varmt snart!

  kram H.

  SvaraRadera
 10. Härligt inlägg, det riktigt doftade om det. Maché odlar man alldeles för lite av, den är ju suverän på vintern.

  Tyra i KÖKTRÄDGÅRDEN

  SvaraRadera
 11. Maché ser GOTT ut, får odla i år. Här finns tyvärr inte en kålsmula kvar, hararna var helt desperata medan snön låg och har gått grundligt tillverks. Förstår era höns som längtar efter marken, det gör jag med../Sophia

  SvaraRadera
 12. Maché ser verkligen gott ut! Hmm.. Det får jag lägga på kom-ihåg-listan. Att det är så mycket snö även hos er är helt otroligt... men snart kommer värmen.. det måste den. :)
  Må så gott!
  Hälsar,
  Anna-Karin

  SvaraRadera
 13. Maché får det bli även i mitt grönsaksland. Härliga bilder!

  SvaraRadera
 14. Härligt ni är igång igen både med odlandet och bloggandet!!!

  Hihi, lille grisen där på slutet....ler så sött mot fotografen :)

  SvaraRadera