fredag 11 juni 2010

Alg-e-bra


Regn för en liten planta är som råmjölk för en nyfödd, det kan ofta göra hela skillnaden. Så nu när det regnar så gott som varje dag så passar vi på att sätta ut alla plantor vi har kvar, grönsaksplantor o blomplantor, allt ska ner i jorden. Eller i sanden.

Igår satte vi några hundra indiankrasseplantor i ren sand vid gångstigen mellan de övre dammarna. Sen tog vi alger från dammen bredvid o la runt plantorna för att bevara fukten o också ge lite näring till de små krasseplantorna.

Alger, den gröna ullen.

7 kommentarer:

 1. Mycket vackert! Kan tänka mig va fint det ska bli när krassen blommar.
  Ha en fin helg! Åsa.

  SvaraRadera
 2. Vi var ett trädgårdstokigt gäng och besökte er förra helgen! Ett riktigt trevligt besök! Ni har en härlig, charmig trädgård / Åsas trädgård

  SvaraRadera
 3. Så mysigt det ser ut och så klokt att använda av algerna! Ser riktigt inbjudande ut.
  Ha det gott,
  Charlotta

  SvaraRadera
 4. Alg e (verkligen) bra, det kommer att bli finfint i gången. Ser fram emot att se det när vi kommer med IGT (International Garden Society) i september! :o)
  Ha en riktigt fin dag,
  Lydia

  SvaraRadera
 5. Hei,
  Dette er nok ikke beste sted å kontakte dere på, men det eneste jeg fant: Jeg har sett Trädgårdsfredag på NRK, og der anbefalte Gustav et japansk tre med hjerteformede rødgrønne blad til hekk. Jeg fikk ikke med meg navnet på treet, så jeg lurer på om dere kunne være så snille å opplyse meg om det?

  Vennlig hilsen
  Hilde, Norge

  SvaraRadera
 6. Det är katsura,eller cercidiphyllum japonicum, den kallas också faktiskt ”hjertetræ” på danska. Vad kan den heta i Norge månntro?

  SvaraRadera
 7. Tusen takk! (Jeg fant det, og det heter hjertetre på norsk også)
  Hilsen Hilde

  SvaraRadera