fredag 25 juni 2010

Carin med C

I skuggan under det vita blåregnet pratar vi en stund med Carin från Nässjö. Hon berättar att hon har varit här många gånger, de första gångerna, för en tio-tolv år sen tillsammans med maken o de senaste åren, som idag, i sällskap med någon av döttrarna.

Hon är en människa jag bara måste stanna upp inför, hon talar lågmält o mjukt, och man förstår att nu är tid att lyssna. Hon har åkt långt för att komma hit idag, på långa varma sommarvägar. Något väldigt starkt har drivit henne hit, antagligen minnet av grönt, antagligen minnet av trädgård, och med all säkerhet inte bara vår trädgård för efter en stund berättar hon om sin o makens egna trädgård, den dom skötte tillsammans, då för länge sen i Blekinges skärgård.

Och ögonen lyser o orden blir så enkla o övertygande när hon berättar om alla blommorna där fanns, där i egna trädgården vid sommarhuset.

Sen måste jag arbeta vidare men man blir ibland så väldans nyfiken, lite som när man bara måste få veta namnet på en lockande blomma;

- Jag heter Carin, Carin med C.

4 kommentarer:

 1. Mycket vacker och poetisk text som berör... :))
  Mvh Halina

  SvaraRadera
 2. Så fint att ni tar er tid att verkligen talar och lyssna på era trogna besökare, just som den trevliga damen.
  Glad Midsommar!
  Petra B.

  SvaraRadera
 3. Ja visst är det så att vissa människor berör en mer än andra..De äldre har så mycket att berätta, vi måste bara bli bättre på att lyssna.Ha en riktigt skön midsommar önskar Torprosen från ett alldeles underbart sommarparadis...kan man stoppa tiden just nu tror ni??????

  SvaraRadera
 4. Hej! Roligt att få se Carin på bild här. Carin är en härlig "ungdomlig dam" som fyllde 94 år igår. Jag har förmånen att fått vara hennes vän i 40 år.
  Birgitta

  SvaraRadera