onsdag 2 juni 2010

I skuggan av ett mullbär


Vid foten av ett vitt mullbärsträd på innergården står de här spretiga tulpanerna, de drar blickarna till sig hela tiden, man kan nästan inte se sig mätt, särskilt inte på kvällen. De känns på nåt vis väldigt ursprungliga också, som tulpaner brukar se ut när de ristats in i en sten på en kyrkogårdsgrav. En stentulpan helt enkelt.

6 kommentarer:

 1. hur blir era vita mullbär? Vi har ett litet träd som bott i kruka hittills men nu ska ut och på i gården och jag är nyfiken på om det blir bär och hur de blir. ha det gott/Sophia

  SvaraRadera
 2. oerhört vackert!

  SvaraRadera
 3. Själva bären är OK, som ett lite torrare o mindre sött björnbär ungefär, det kompenseras av att man varje år får massor av dom, redan tidigt i juli, vi brukar dekorera bakverk i trädgårdsköket med dom. Själva trädet är jättevackert, glansiga friska gröna blad som ger skön skugga på vår varma innergård, de växer fort o stort så man får sommarklippa mycket så man får lättare får tag på bären...Låt det komma ur din kruka, krukor är trista!

  SvaraRadera
 4. ja, ut ur krukan! men det var en liten pinne när vi fick det, så det hade nog inte riktigt fixat att komma ut i stora världen då..låter härligt med ett träd som växer fort och ger goda bär!

  SvaraRadera
 5. Har ni problem med maskrosor som fröar av sig, Ta en titt inne hos mig. Jag har en bra lösning på problemet. Lämna gärna en kommentar till vad du tycker så är du rar. Man slipper det att dom sprider sina fjuniga frön för vinden. Hi hi...
  Åsa.

  SvaraRadera
 6. Härliga tulpaner. Är det kanske Mariette? http://www.fluwel.nl/popup_image.php?pID=470
  Här svävar de under rosablommande malus :)

  SvaraRadera