söndag 25 april 2010

Sälg mera!


Humlesurr, massor av surr, så här i nattkalla april, då kan man vara ganska säker på att man står i närheten av en sälg.

Sälgen, eller videbusken om man så vill, ger troget en tidig väldoftande blomning med massor av nektar. Medan honungsbina knappt har vaknat för året är humlorna desto ivrigare att komma igång med vårens bestyr. Och energin till det får dom av - sälgen.

Sälgen trivs också vid vatten, vilket passar bra eftersom flygande insekter fort blir törstiga.
Och har man gott om humlor i sin trädgård får man också god hjälp med den viktiga pollineringen av fruktträden lite senare på säsongen.

Och ju mera sälg ju fler humlor lockar man till sig.

4 kommentarer:

 1. Hej Marie och Gustav
  Tack för ett jättetrevligt framträdande på Klockargården i Ör i söndags! Ni är såå söta ihop och kompletterar verkligen varandra! Sångerna var härliga!
  Jag är också engagerad i det stora trädgårdsprojekt som Kajsa driver här i Ör ... Drömmarnas Trädgård! Vore jätterkul om ni ville stödja det projektet. Gå gärna in på www.drommarnastradgard.se och läs mer. Tycker ni det verkar intressant så anmäler ni ert intresse genom att skicka ett mail till info@drommarnastradgard.se
  Varma hälsningar och hälsa hönan ... hon var en riktig stjärna
  Eva Skough Hellborgsson
  PS Jag ser definitivt annorlunda nu på vår sälg som står i en hörna av vår trädgård ;-) PS

  SvaraRadera
 2. Vad roligt att hitta hit till er blogg. Så kul att följa ert arbete på gården. Fler besök blir det garanterat här. // Peter (P.s Det är jag som skickat mejl till er angående trädgårdsföreningen TRIM. D.s)

  SvaraRadera
 3. uppskattade verkligen ert besök i Ör, mkt intressant och kul att
  äntligen få se er:). Även om jag dock bara är 13 år tycker jag att det är kul med allt som har med växter att göra, byggde även ett växthus i somras.Tyvärr fick det räcka med 10m2 men det ska ju få plats i trädgården också skulle va riktigt kul att kunna besöka er ngn gång i sommar men vi får se hur det blir man kan ju inte bestämma över hela familjen:P

  Mvh Fidde=)

  SvaraRadera