måndag 8 mars 2010

Bland siffror och pärmar
Så kom hon då äntligen, Elisabeth, med sin dator och sin räknare och framförallt sin stora kunskap om hur man lägger verifikat till verifikat och får ihop ett juste bokslut. Ett helt mödosamt ihopslitet jordbruksår ryms plötsligt i två gaffelpärmar. Varje papper, varje kvitto, varje nuffra är ju på sitt sätt en liten spegel som blänker från förra året, 2009.

Fönsterglas till växthuset den 27 maj för440 kr varav 88 kr moms, ett 8 liters kalkfilter till espressomaskinen i trädgårdsköket för 800 kr , Baumaux-fakturan med ”basilic monstrueux mammouth” för 3,5 euro inklusive fransk moms, Belugalinser i 4-kilos storpack den 13 juli och någon som betalat 850 kr kontant för övernattning den 28 juli. Löner och semestersättningar.

Alla anonyma okända siffror dras fram i ljuset och i tur och ordning inordnade i debet o kredit och momsade och verifierade. Och fastnitade i historien, år 2009.

Just nu snurrar det mesta och imorgon får vi se hur det landar, Elisabeth får ta gästrummet så hinner vi nog klart imorgon efter lunch kanske.

Det är faktiskt spännade trots allt, blir det kanske lite plus över året, kanske lite mer än förra året, det hade varit kul. Å andra sidan tuggade blåtraktorn i sig väl mycket reparationspengar när Kurt räddade livet på den där i höstas (verifikat 426, betald 091026) och bytte både växellåda, koppling och styrleder och allt var det var.

Nåja bara det går runt, och vi kan ge lite jobb åt höger o vänster och barnen kan bli mätta, och om vi fortfarande har lusten kvar, så kör vi nog ett år till, eller hur Elisabeth?

1 kommentar:

  1. Himlarns fin blogg! jättekul, tufft med the guardians! Jag tänkte komma över till helgen och börja plocka lite bland krukor och fönsterglas, vi ses då.

    SvaraRadera