söndag 14 mars 2010

Vintertäcket ligger ännu tungt i plantskolan

Anders, kul att se dig här igen med hatt o allt. Visserligen sover din plantskola fortfarande men ändå, nu kan man börja drömma om alla nya underfundiga växter man skulle vilja plantera.

För bönder o fruktodlare här på Österlen så innebär nästan alltid påsken ett startskott för vårbruk o sådder, men i år kan man ju undra hur det blir med det?
Det kan plötsligt gå fort, även om inte solen just idag verkar bita nåt på skaren.
Kalendermässigt är det inte långt till påsk o våren iallafall.

Det var nog tur du skyddade dina småplantor med halmbalar o glasrutor för vem kunde ana vilken vinter vi skulle få i Skåne.

Det ska i alla fall bli jätteroligt att ha dig här på gården i år igen, alltid med nya lustiga plantor och kufiska bärväxter.

”Pröva pröva, det här bara måste du smaka på”, ja så brukar det låta.
Och då handlar det om saker som blåtry, gojji-bär eller bara ett vanligt åkerbärshallon o då bara måste man ju prova.

Buskar o träd som stått vinterförvarade tätt intill varann alldeles vid gråstenslängorna verkar överlag ha klarat sig, knopparna har börjat svälla både på magnolia o kvitten.
Och om allt går som tänkt så öppnar Anders sin plantskola med inriktning på permakultur här till påsken.

Kolla in mer på
ensammatradetsplantskola.blogg.se

1 kommentar:

  1. Hej Marie och Gustav, ja det kändes lite hårt med snön alltså. Men jättefint att träffa er! Jag bytte i helgen plats för bloggen till adressen jordihatten.wordpress.com, det ligger en länk på den gamla bloggen och jag håller på att trixa för att få till så att man kommer dit genom att skriva ensammaträdetsplantskola.se också, men jag har inte riktigt fått till det än.. vi hörs och ses!

    SvaraRadera