tisdag 23 mars 2010

Ibland tvingas man välja väg

Ikväll får man välja mellan nöjena; antingen soppa och trädgårdsföredrag med Lars Krantz uppe på restaurant Allé eller också årsmöte i Rackapottsvägens vägsamfällighet med te o smörgås på Nybo, granngården. Hmmm...

I vilket fall kom Marie hem alldeles upprymd o nöjd efter föredraget, helt utan fotografier till hjälp hade trädgårdsmästaren från Ockelbo formligen trollbundit alla. Han smakar på orden, vilar på dom, målar upp bilder för ens inre och allt blir till ja, ren konst. Och man fnittrar också mest hela tiden. Tack Lars!

Gustav kunde iallafall cykla till sin begivenhet, och styrelsen fick ansvarsfrihet för 2009 och de myckna väghålorna och fyllning med bergskross 0-18 mm och de höga kostnaderna för årets snöröjning ventilerades. Ordföranden lotsade oss igenom alla punkterna på dagordningen helt utan fotografier till hjälp, och jag kände att, något så vardagligt som en grusväg är ju också nåt fint att samlas kring.
Tack Thomas!

Dags för miljöombyte!

Idag fick vi äntligen ner alla fåren till stora växthuset, det är hög tid nu för till helgen börjar lamningen om vi räknat rätt med baggsläppet. En del tackor är verkligen jätterunda o vankar klumpigt o nästan otåligt av o an. Vi har halmat ordentligt inne i växthuset så tackorna ska kunna hitta sig en skön plats när det är dags för nedkomst. Nu är det bara att vänta o se...

8 kommentarer:

 1. I söndags hade vi i Vallby vägsamfällighetsmöte. Det är årets händelse, kaffe och snaps kl 10 på morgonen. Jag undrar hur det gick när folk var mer religiösa, å andra sida så var det bara män då.

  SvaraRadera
 2. Ja, vägföreningar är ett kapitel för sig ;)
  Så vårlikt det måste kännas med lammen, de här får ett fint liv, känns bra. Våren har kommit även till Boäng, jag sår för fullt, underbart! Tänk den som fått spela polskor med Björn! Var kan man danska polska i Skåne?

  Vi ses.

  SvaraRadera
 3. Med förlossnings avdelning i växthuset och en sån omtänksamm mödravård så så kan man inte få annat än lyckliga lamm!
  Skönt med ett tröstande inlägg efter förra veckans mediauppmärksamhet kring "innelamm".

  SvaraRadera
 4. Gustav och Marie, när ni sedan släpper ut tackorna och lammen, använder ni det där växthuset till odling? Låter ni halmen och fårskiten ligga kvar då?

  SvaraRadera
 5. Oh jag blir ju så avis på er och era hyss ned djuren. Vill ju så gärna men jag boar i liteeeen skala :-)

  Kommer garanterat tillbaka och myser!

  SvaraRadera
 6. älskade Gustav och Marie!
  Nu har vi njutit av trädgårdsbloggen som vi har längtat efter! DEt var länge sedan vi läste något så roligt och givande - fullt av humor och glädje! Vi har lärt oss en hel del också! Äntligen är våren på väg - idag myllrade det av folk på Espresso House hörnet vid vattnet! Vi önskar Er lycka till med vårbruket stor kram från mor och far och Ingrid på besök

  SvaraRadera
 7. Det är vårt stora tomat och gurkhus som vi sedan odlar i vi bara fräser ner allt, det går bra här eftersom vi har så lätta jordar.

  SvaraRadera