lördag 13 mars 2010

Plöstligt lyste det upp i natten!

Nu har vi fått in växthusarmaturerna i nya plantväxthuset, de nyuppkomna plantorna ska denna kalla vår inte lida av ljusbrist iallafall tänkte vi o drog sladdar o dammade av lamporna som legat på en hylla sedan förra våren.
Hittills har vi ju haft cafeväxthuset i innerträdgården som plantuppdragningshus men i vinter har vi ju byggt ett bättre isolerat och läplacerat litet hus om 60 kvm, o med betonggolv för att lättare hålla rent o städat ifrån skadedjur och svampsporer. Senare när vi kom hem på kvällen o det blivit mörkt fick vi en otrolig upplevelse, på den annars ganska mörka gården lyste det som om ett rymdskepp landat på gödselplattan bakom dasset.

Det börjar bli riktigt grönt nu i sålådorna som skymtar bakom bubbelplasten, och trångt så det börjar bli dags att utöka barnkammaren..
Äntligen har kronärtsskockorna tittat upp!Idag sådde vi gul lök, vi brukar lägga 3-4 frön i varje liten plugg så att de får trängas lite, de klarar dom bra och sen när de planteras ut så får de fortsätta kampera ihop,det blir ändå rejäl storlek på dom har vi märkt. Vi brukar alltid ha både sådd lök och inköpt sättlök, på så sätt få man en lång skördesäsong av lagom stor lök med grön blast, dessutom har vi märkt att den sådda löken ofta håller sig friskare och verkar stå emot svampangrepp bättre.

En del lökfrön bredsår vi i champinjonlådor, liksom purjolök. Påsen med vår purjofavorit, den violettskimrande St Victor, öppnar vi också o bredsår, det räckte till tre blålådor med ca 200 frön i varje.

Det är dom här man suktar efter!

1 kommentar: