söndag 7 mars 2010

Tankar på Internationella (och lokala) kvinnodagen

Nu har det hänt igen. Vi slår upp en tidning som precis börjats säljas där tidningar säljs, och, som av en händelse porträtteras och citeras bara en av oss. Detta trots att vi i mailväxlingen veckorna runt deadline varit mycket noggranna med att påpeka att alla frötips är sprungna ur våra gemensamma erfarenheter och idéer, och att därför för rättvisans skull båda ska nämnas med namn och titel, typ. Helt enkelt ett slags ärligt bemötande av det vi gör och byggt upp tillsammans. Och annars får det vara.

Med de förbehållen ställde vi upp (gratis förstås) med våra råd och erfarenheter och vi gjorde det med glädje, och vad blir resultatet för oss, jo en rejäl neråtpuff. Men också en undran att om en tidning tar så lättvindigt på fakta som Allt om Trädgård hur är det då ställt med de andra artiklarna, är de också ihopsatta utan ärlighet och noggrannhet?

Till och med en, inom trädgårdsområdet ganska okänd tidning, som engelska The Guardian lyckas få med båda våras namn när det handlade om ullgångar häromdagen. Thank you very much dear Sirs! Kolla här.

Under alla år vi har arbetat med Mandelmanns Trädgårdar så har vi visserligen blivit luttrade ( och ännu mer ihopkämpande) och vi vägrar att sluta slåss för vår vision att visa att vi gör det vi gör här på gården till lika delar ihop och tillsammans. Punkt.

Glöm inte att kramas ännu oftare idag!

2 kommentarer:

  1. Det är bara för er kvinnor att kämpa på.

    SvaraRadera
  2. Ja, det går långsamt framåt (och ibland bakåt med). Funderade över det när jag läste releasen för nya Trädgårdsfredag. http://daylily-potager.blogspot.com/
    Hälsningar Anette

    SvaraRadera