fredag 5 mars 2010

Dags att tina upp

Sakta sakta börjar vi här på Djupadal att vakna upp ur vinterfrövilan. Inne i nya ombonade plantväxthuset som Ingmar Växthusbyggare och vi gjorde klart precis innan jul så blir det riktigt varmt så fort solen visar sig.


Igår sådde vi kronärtsskockorna, det blev 6-700 frön av Green Globe och Violetta, tomaterna kom i jord förra veckan o många blåa champinjonlådor med bredsåddda tomatfrön i täcker nu större delen av badrumsgolvet där golvvärmen tryggar uppkomsten... Så fort de kommit upp, efter fyra dagar sådär så åker dom obönhörligt ut i växthuset. Eftersom nätterna fortfarande är stränga får vi ha nattfläkten på innanför täcket med bubbelplast precis vid planteringsborden.

Och så satte vi fart på vår nya maskfarm som Holger Mask fixat åt oss, stor som en bikupa ungefär är den, och allteftersom maskarna förökar sig så bygger man på med nya våningar på höjden. Holger tog med sig en drös maskar som vi bäddade in med lite jord och mull, kokosfibrer som ingick i köpet och lite matrester och fuktigt tidningspapper.


Maskfarmen får också stå i plantväxthuset tills vidare, det är nog antagligen bra att spara på minusgraderna så här i starten av maskandet.
Eftersom det är så mycket tjäle i jorden nästan överallt på gården så släppte vi in hela familjen Linderöd i stora tomatväxthuset för ett tag sen. De älskar att vara där och de har redan vänt på allt som går att vända på, i princip är det bara att kratta och spada upp bäddar till tomaterna sen.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar